O carte…

 

Salutare la toţi cei care citiţi acest blog,

Am scris un volum de versuri. Mai bine zis am pus între coperţi de carton, o parte din ceea ce am scris pe acest blog, timp de mai bine de un an. Nu ştiu câtă valoare literară are şi nici nu-mi fac speranţe că o să apară poeziile în manualele şcolare, dar pentru mine, reprezintă finalizarea unui proiect, la care nici nu îndrăzneam să mă gândesc vreodată. Este un vis, la care nu am visat niciodată. Dacă vreţi, un fel de bonus, primit de la viaţă, care m-a uimit şi m-a bucurat în acelaşi timp. Nu ştiu să zic, ce a declanşat în mine, această pornire de a scrie. Nu am nici cea mai vagă idee de unde vin toate aceste cuvinte, aşezate frumos în versuri, care se termină cu câte o rimă. Câteodată, parcă întreaga poezie este scrisă de altcineva, aşezată tainic în gândurile mele, iar eu nu am altă îndatorire decât să o scot de acolo şi s-o aştern delicat pe hârtie. Ceea ce ştiu însă, este ce m-a făcut să scriu în continuare. Aprecierile pe care le-am primit aici, pe acest blog, de la voi, cei care aţi binevoit să-mi citiţi scrierile, hotărându-vă să-mi împărtăşiţi şi părerile voastre despre ele, m-au făcut să-mi doresc să continui să scriu. Au contat mult, pentru că sunt aprecieri obiective. Şi de la familie şi prieteni am primit multe cuvinte laudative, dar părerile lor au fost de multe ori pline de subiectivism, sau poate nu… nu stiu sigur. Oricum, pentru toate acestea, nu pot decât să vă mulţumesc.

O să-mi ziceţi acum, că o apreciere sau două, sunt prea puţine motive, pentru a tipări o carte. Aveţi cea mai mare dreptate, dar… Poate că m-am lăsat dus de val, poate că am hotărât să las ceva în urmă, cert este că am făcut-o şi nu mai pot da înapoi.

Încă nu a ieşit de sub tipar. Sper ca săptămâna viitoare să fie gata. Editura o să scoată cartea la vânzare în câteva librării on-line. Nu am vrut să scot un tiraj mare, ca să apară şi în librăriile de pe stradă, pentru că nu mă gândesc că or să se vândă. Nici măcar vreun exemplar. Dacă nu era o cerinţă a editurii, nici nu o puneam la vânzare.

Sunt atât de nerăbdător…

Haide să vă arăt coperta. Nu aşa că-i reuşită?

 

 

Coperta_noua

Advertisements

51 responses

 1. Felicitari!!!! Ma bucur mult pentru tine. 🙂

  1. Multumesc din suflet.

 2. Felicitari! Si la cat mai multe carti vandute! 🙂

  1. Multumesc mult. Despre carti vandute… nu stiu ce sa zic. Nu cred ca or sa fie prea multe. Dar…

 3. Felicitari !!! Un vis implinit . Succes pe mai departe !

  1. Da, un vis pe care nu l-am visat. Multumesc.

 4. Felicitari, atat pentru tiparirea cartii, cat (mai ales) pentru motivatia care te-a facut sa scrii aceasta carte. Un adevarat scriitor nu e acela care scrie pentru a castiga ceva, ci este acela care scrie pentru ca are ceva de spus.

  1. Multumesc. Apreciez comentariul. Da, motivatia a fost foarte puternica si a invins prejudecatile mele legate de acest subiect.

 5. Imi place titlul cartii, cu siguranta continutul este unul valoros atat pentru tine cat si pentru aceeia care se vor bucura de lectura. Felicitari si inspiratie de frumos! Ana

  1. Titlul este dat de o poezie. O poti gasi pe blog. Este o postere mai veche. Multumesc pentru aprecieri si urari.

 6. Felicitari si mult noroc! 🙂

  1. Multumesc mult de tot.

 7. Felicitari! Sa nu te opresti niciodata din scris, asterne gandurile si cuvintele nascute in interiorul tau, acolo unde totul este frumos, curat si plin de lumina, e cea mai frumoasa medalie care ti-o poate oferi viata, si crede-ma e atat de adevarat…

  1. Nu am altceva de facut decat sa va cred pe cuvant. Multumesc pentru gandurile bune si pentru incurajari.

  1. multumesc din suflet.

 8. Felicitari si mult succes in continuare!!! 🙂

  1. multumesc pentru gandurile frumoase.

 9. Felicitări și mult succes în continuare !

  1. nu pot decat sa multumesc si sa apreciez urarile de bine.

 10. […] via O carte… | Impresii din călătorie. […]

  1. Multumesc pentru share. Apreciez acest lucru.

 11. Mă bucur pentru d-voastră. Sincere felicitări şi mult succes! Numai bine! 🙂

  1. Multumesc. O rugaminte. Nu imi mai spune dumneavoastra. Te rog. 🙂

   1. Ok. Uit că aici suntem cu totii prieteni. 🙂
    O noapte liniştită! 🙂

 12. Să ai parte de astfel de împliniri toată viaţa. Frumos şi delicat vis.

  1. Multumesc pentru urari. Despre vis… a fost neasteptat

 13. Felicitări, Sebastian! 🙂 coperta este superbă! Îmi plac nespus visele devenite realitate. Să te bucuri din plin!

  1. Multumesc mult pentru urari. Ma bucur ca iti place si designul copertii. Deja ma bucur foarte mult. E o bucurie interioara care nu are nimic de-a face cu succesul sau insuccesul de piata al cartii.

 14. Mă bucur pentru tine, Sebastian! Coperta arată bine și poeziile tale merită citite de cât mai mulți! 🙂

  1. Multumeac pentru aprecieri si pentru incurajari.

 15. Felicitari pentru idee!Ar fi fost pacat sa nu o aplici.Asteptam cartea care va fi un balsam pentru suflet:)

  1. Merci. Faptul ca tu consideri poeziile mele un balsam pentru suflet, nu poate decat sa ma bucura nespus. Cand o sa iasa pe piata, o sa pun un link pe blog catre librariile virtuale.

 16. Felicitări!!!! Să fie într-un ceas bun!!! La mai multe!!!!!

  1. Multumesc mult pentru urari.

 17. Sincere felicitari!!! Un bonus bine… meritat!

  1. Multumesc mult. Apreciez complimentul, mai ales ca esti cam de la inceput pe acest blog si ai gasit de cuviinta sa-mi impartasesti tot timpul parerile tale vis-a-vis de ce am scris.

   1. Cu mare placere! Ce bucurie… 🙂 nu se-ntampla in fiecare zi sa publici o carte… nici macar in fiecare viata 😉

   2. Asa este. Nu se intampla mereu sa publici o carte. In special de catre cei ca mine, care nu au nimic in comun cu literatura, filologia sau viata cultural-artistica din Romania sau aiurea. De aceea sunt profund recunoscator celor care au citit si mi-au impartasit parerile lor, referitoare la ce am asternut pe hartie. Despre bucurie… e mare. Iar tonusul dat de aceasta e imens. 🙂

 18. Cand pasii trecerii prin viata raman intacti indiferent cate valuri incearca sa-i spulbere, inseamna ca trairea a avut un sens si cred ca este cu adevarat o implinire.

  Cartea e un gest palpabil pentru emotiile traite si pentru cuvintele ce si-au gasit atat de frumos urmele in sufletele cititorilor, asa ca voi aseza si eu felicitarile mele, dar si bucuria de a ma intersecta cu spusele tale!

  Pentru constantele tresariri de zambete, pentru delicatetea cu care ai dezvaluit natura, iti multumesc! Fii traibil in cuvinte si in inaltimi de ganduri!

  1. La asa cuvinte alese, nici nu mai pot gasi un raspun pe masura. Iti multumesc.

 19. bravo, felicitari si tot înainte, Seb! e o reusita exceptionala de care sa fii mândru, alaturi de cei dragi, apropiati si cei care te-au sustinut în aceasta “aventura” literara – un fel de “parcurs al combatantului”… 🙂 cu pretuire si oceane de inspiratie! Mélanie NB

  1. Oh, Melanie. Multumesc din suflet. Chiar asteptam parerea ta. Ma bucur ca esti alaturi de mine. 🙂

 20. Thank you so much for following First Night Design!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: